پارک علم و فناوری
پارکهای علم و فناوری در سراسر دنیا با هدف کلی توسعه فناوری و کسبوکارهای دانشمحور تشکیل شدهاند و با توجه به وضعیت محیطی و سیاستگذاریهای کلان در سطح داخلی و خارجی پارک، چشماندازها و ماموریتهای متفاوتی را دنبال میکنند. این پارکها دارای مکانیسمهای زیرساختی مهمی هستند که باعث انتقال یافتههای تحقیقات دانشگاهی و تولید دانش مضاعف شده، درنهایت عامل تسریع رشد اقتصادی در سطح ملی و منطقهای میشوند. این مهم بهصورت گستردهای در کشورهای مختلف دنیا بهعنوان یک اصل به رسمیت شناخته شدهاست. در بسیاری از موارد، پارکهای فناوری موجب ایجاد شغل، رشد درآمد و درگیر شدن در صنایع دارای رشد میشوند. از طرفی، پارکهای فناوری و مراکز رشد برای تجزیه و تحلیل در سطح ملی یا محلی در زنجیره ارزش کارآفرینی، لینکهای مهمی بهشمار میآیند.
پارک فناوری واحدی است که:
پارک علم و فناوری پردیس زیراب بهعنوان یکی از متوليان اصلی حمايت از فناوری در استان مازندران، فعاليت رسمی خود را از سال 1399 با كسب مجوز از وزارت علوم تحقيقات و فناوری زير مجموعه دانشگاه شهيد بهشتی آغاز نمود.
پارک فناوری محیطی است از لحاظ فیزیکی با کیفیت بالا و پارک مانند که واحدهای تحقیقاتی خصوصی و یا وابسته به سازمانها و صنایع در آن مستقر شده و تحت پوشش و حمایت قرار میگیرند تا به خلاقیت و نوآوری بپردازند. آنها از مزایای نزدیکی به منابع مهم سرمایه معنوی، زیرساختهای مناسب و سیاستهای راهنماییکننده بهرهمند بوده و موجبات تعامل، توسعه فناوری و رشد اقتصادی را فراهم میآورند.
هدف از ایجاد پارکها:
مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه شهید بهشتی از بدو تاسیس، اهداف و سیاستهای ارزشمندی را دنبال نموده که در زیر به برخی از مهمترین این اهداف اشاره شدهاست:
مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه شهید بهشتی براساس اهداف و سیاستهای فوق، وظایف و کارکردهایی را برای خود تعریف نموده و تمامی توان خویش را در مسیر تحقق این وظایف و کارکردها به کار گرفته است که در زیر مهمترین آنان ارائه گردیده است: